Informatie

Aanvullende informatie

De diensten die Ondernemend Eersel aanbiedt zijn in te delen in diverse categorieën. Waar bent u naar op zoek? Hier onder leest u meer over:

Veiligheid

Ondernemend Eersel draagt bij aan de veiligheid van de aangesloten bedrijven en de rest van de gemeenschap. Dat doen we onder andere door onze bedrijventerreinen (De Haagdoorn, Meerheide I, II en III) goed bij te houden. Daarbij hoort onderhoud, opwaardering, integrale veiligheid en terreinbeveiliging.

De terreinbeveiliging bestaat uit slagbomen en digitale camerasystemen, essentiële onderdelen van een totaalpakket ter preventie van calamiteiten, inbraak en diefstal. Met dag/nachtcamera’s, kentekenregistratie en slagbomen worden 24/7 alle in- en uitgaande voertuigbewegingen centraal geregistreerd en opgeslagen. Aangesloten meldkamers kunnen verkeersbewegingen signaleren en volgen.  De camerabeelden blijven 14 dagen beschikbaar. Bij calamiteiten kan de politie de beelden opvragen en daarmee verder onderzoek verrichten.

Naast camera’s bij de slagboom, zijn de terreinen voorzien van strategisch geplaatste masten met camera’s die zorgen voor een goede dekking.

 

Op de terreinen zijn diverse AED’s beschikbaar (zie kaartjes hieronder) en op de Haagdoorn is verder een GGD-post ingericht waar een ambulance 24/7 stand-by staat.

Deelname aan de collectieve terreinbeveiliging is niet verplicht maar wordt wel aangeraden en gestimuleerd omdat het bijdraagt aan de veiligheid van bedrijven, medewerkers, bewoners en gasten. En ook hierbij zorgt bundeling van krachten voor sterker individueel ondernemerschap.

Wat te doen bij inbraak, schade of verdachte omstandigheden?

  • bel de politie (112 bij spoed of 0900-8844, doe bij inbraak en/of schade altijd aangifte)
  • bel uw meldkamer en/of beveiligingsbedrijf
  • bel bij schade of storing aan de slagbomen of camerasystemen Markhorst Elektro (0497-514064 / beveiliging@markhorstelektro.nl)

Wilt u deelnemen aan het collectieve bedrijvenbeveiliging, neem contact op via secretariaat@ondernemendeersel.nl.

AED Defribillator - Haagdoorn

Kerver 9 
Van Raaij & Box Autoschade

AED Defribillator - Meerheide

Meerheide 61
KLG Europe B.V., atrium

AED Defribillator - Meerheide

Meerheide 72
Solar Crew, achter pilaar

Inkoop Samenwerking de Kempen (ISK)

Inkoop Samenwerking de Kempen (ISK) is dé organisatie voor inkoopsamenwerking en parkmanagement in de gemeenten Eersel, Bladel, Reusel-de Mierden en Bergeijk.

Als lid van Ondernemend Eersel kunt u tevens vrijblijvend profiteren van de collectieve voordelen van ISK. Dat kan besparing zijn op de inkoop van bijvoorbeeld gas en elektriciteit of internet en telefonie. Of besparing en organisatie van een arbodienst op locatie, BHV-cursussen en afvalinzameling.

De vereniging ISK is een gezamenlijk initiatief van de ondernemersverenigingen Ondernemend Eersel (Eersel), OBGB (Bladel), OVBRM (Reusel – de Mierden), POB (Bergeijk) en het KOP (Kempisch Ondernemers Platform).

Kijk voor meer informatie en een volledig projectoverzicht op de website van het ISK.

Kempisch Ondernemers Platform (KOP)

 

Het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) is een overkoepelende ondernemersvereniging die de belangen van aangesloten verenigingen op een grotere schaal behartigt. Het KOP behandelt onder andere gemeente-overstijgende zaken en problemen waar meerdere ondernemersverenigingen mee worstelen. Samenwerken zit bij Kempische ondernemers in het bloed. De basisdoelstelling van het KOP is dan ook het samenbrengen van ondernemersverenigingen en externe partijen om een nóg succesvollere en duurzamere economie in de Kempen te realiseren.

Ondernemersbezoeken

Al sinds 2008 organiseren we ondernemersbezoeken die bedoeld zijn om elkaar te leren kennen als collega-ondernemers, maar ook kennis te maken met elkaars bedrijven, informatie uit te wisselen en actuele thema’s te bespreken. Er worden groepen samengesteld die elkaars bedrijven bezoeken. 

De groepsverdeling vindt plaats verspreid over de vier aangesloten ondernemersverenigingen;
naast Eersel zijn dat de vereniging van Bladel (OBGB), Reusel-De Mierden (OVBRM) en Bergeijk (BOC en POB). Ondernemers ervaren deze bezoeken als zeer positief en leerzaam.

Wij nodigen u van harte uit om zich aan te melden. Dat kan door te mailen naar secretariaat@industriegroepeersel.nl onder vermelding van uw bedrijfsnaam, naam en functie deelnemer, branche, en contactgegevens.

Excursies

In groter verband organiseren we voor onze leden regelmatig excursies. Voorbeelden daarvan zijn bezoeken aan Vencocampus, VDL en ASML.

Lid worden?

Wilt u meer weten over de voordelen van het lidmaatschap van Ondernemend Eersel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De kosten van lidmaatschap bedragen € 150,- excl. btw per jaar.

Wilt u zich direct aanmelden? Klik dan op onderstaande button.

Contact

Voorzitter

Mariska Aarts
T: 06 27 52 34 08

Secretariaat